Kamila's plate

dla miłośników kanadyjskiego syropu klonowego, paryskich makaroników, kalifornijskiego zinfandela i toruńskich pierników

▼
środa, 3 lipca 2013

Bananowiec z limetką, twarożkiem i daktylami

›
Ubiegły rok pod adresem Kamila's plate był wyjątkowo nudny. Ba! Nic się nie działo. Ale mam dobre usprawiedliwienie, osobiste i w dodatk...
1 komentarz:
czwartek, 5 stycznia 2012

Curry z kurczakiem i ananasem

›
Ostatnie dwa miesiące były dla mnie... łaskawe. Ciężka praca - choć może powinnam powiedzieć harówka od rana do wieczora - w końcu się opłac...
8 komentarzy:
piątek, 4 listopada 2011

Croque monsieur czyli francuski sandwicz zapiekany

›
Październik był zwariowany. Niestety, zanosi się na to, że listopad też taki będzie. Na gotowanie nie mam w ogóle czasu; często wracam do do...
10 komentarzy:
wtorek, 18 października 2011

Francuska tarta cytrynowa (tarte au citron)

›
Podczas mojego ostatniego pobytu we Francji, zresztą zdecydowanie zbyt krótkiego, wpadła mi w ręce stara książka kucharska z przepisami n...
13 komentarzy:
poniedziałek, 17 października 2011

Czerwone tagliatelle z cukinią i tymiankiem

›
Zupełnie niezauważalnie cukinia stała się moim ulubionym warzywem. Jeszcze rok temu dodawałam ją tylko do mojej wersji lecza - ot, taki zagę...
3 komentarze:
sobota, 15 października 2011

Racuchy z dynią i imbirem

›
Bycie singlem - nawet tylko czasowym - i łasuchem jednocześnie jest niesłychanie trudne. Gdy do tego dochodzi zwariowany tydzień w pracy, je...
1 komentarz:
środa, 5 października 2011

Zielona zupa z liści rzodkiewek

›
Nade wszystko nie znoszę marnować jedzenia. Dlatego gdy ostatnio kupiłam pęczek rzodkiewki, która nie tylko miała wspaniałe czerwone bulwy, ...
4 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.